KOZA DOMA

image_print

Koza doma – je název farmy, jejíž majitelé vlastní též objekt Škola Ráj, kam jsme přijeli na adaptační pobyt. Týden od 10.6. – 14.6. 2024 měl být podle předpovědi deštivý, ale opak byl pravdou. Deštík pouze v noci, což bylo tak, jako celý pobyt příjemné. Objekt je obklopen nádhernou přírodou a hlavně v bezpečném místě s multifunkčním hřištěm a také s lezeckou stěnou a houpačkami. Dopoledne probíhala hravou formou výuka a sportovní aktivity. Po obědě polední klid, odpoledne vycházky například k rybníku Kajetán. Viděli jsme tam také pašeráckou stezku a seznámili se s její historií. Ve středu jsme navštívili zrekonstruovaný klášter Teplá. Tamní pracovnice pro nás připravily velmi zajímavý program “Malíř – malířství”. Poutavým způsobem nás zavedly do historie vývoje kláštera. Měli jsme jedinečnou možnost seznámit se s obydlím mnichů, kteří stále v klášteře žijí. Prohlédli jsme si například obraz “Poslední večeře Páně” a nakonec jsme se tímto inspirovali, když jsme v životní velikosti namalovali sami sebe na velikou plochu papíru. Temperovými barvami jsme začali, a protože jsme velmi pečliví a malování milujeme, vzali jsme si nedokončenou práci do školy.

A to není všechno! Také jsme pracovali, výsledky naší práce jsme si také užili. Byli jsme pozváni na farmu, tam jsme si mohli vlastnoručně podojit kozy a pochovat si kůzlátko. Naučili jsme se o těchto zvířatech a o práci na farmě. Druhý den jsme si vypili mléko a snědli kozí sýr. Nebyl ničím cítit a udivilo nás, jaký tento druh koz je.

Ve čtvrtek jsme hledali poklad, večer jsme si společnými silami uvařili večeři venku na kotlíku a vše završil kvalitní výstup tanečníků. Náramně jsme se pobavili.

Snad se sem ještě někdy budeme moci vrátit.

Diskuze je uzavřena.
Školní rok
Nejnovější aktuality
Kontakty školy
  • Základní škola Sokolov, Křižíkova 1916, 356 01 Sokolov
  • +420 352 626 955
  • info@zs8so.cz
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE

Copyright © 2024 DriveSpace. All Rights Reserved & Design DriveSpace.